>>Kennismaken

Een school kiezen na de basisschool... misschien best moeilijk en spannend. Onze school organiseert verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders om te ontdekken of het Rythovius iets voor hen is.

Talentendag

Vrijdag 13 oktober 2017 kunnen de leerlingen van groep 8 van de basisscholen deelnemen aan de negende editie van  de Talentendag op het Rythovius College Ze kunnen de interactieve kennismakingslessen op gebied van science, sport, kunst, talen, mens en maatschappij volgen en krijgen zo alvast een kijkje in de keuken van de school.

Pre-colleges

Vanaf woensdag 8 november 2017 gaan de speciale pre-college klassen van start, waarin leerlingen uit groep 8 door het volgen van een aantal voor hen georganiseerde lessen een voorproefje krijgen wat hun in die talentenklassen te wachten staat. Informatie over de pre-colleges voor 2017-2018 ontvangen de leerlingen in de loop van het nieuwe schooljaar via hun basisschool.

Open Dag

Op zondag 28 januari 2018 van 13.00-16.00 uur zet het Rythovius College in Eersel haar deuren weer open tijdens de Open Dag. Groep 8 leerlingen kunnen dan aan hun ouders laten zien hoe de school waar ze eerder al de Talentendag en de Pre-colleges bezochten eruitziet. En het Rythovius College zelf wil natuurlijk graag laten zien wat een moderne school in huis heeft!


Veel te beleven
Er valt op de Open Dag veel te beleven: de verschillende talentenstromen van het Rythovius presenteren zich: sport, kunst, science laten zien hoe leerlingen op het Rythovius College hun talenten kunnen aanboren en in de richting van hun keuze goede resultaten kunnen neerzetten. U kunt kennismaken met Anglia (extra taalprogramma Engels).
Er zijn demonstraties van vakken, leerlingen kunnen zelf meedoen, er is in informatielokalen van alles te zien … er valt kortom veel te beleven die dag!
Aan de hand van een uitgezette route maken de bezoekers kennis met het gebouw en met de sfeer die het Rythovius College kenmerkt: een kleinschalige school in een rustige omgeving waar het prettig werken en leren is.

Leerlingenbegeleiding
Veel leerlingen en hun ouders willen graag weten hoe ze worden opgevangen op hun nieuwe school, hoe de aanmelding in zijn werk gaat, hoe de leerlingenbegeleiding in elkaar steekt, hoeveel lessen je krijgt en nog veel meer van dat soort vragen.
Het antwoord daarop wordt gegeven in korte informatierondes in lokalen waarin medewerkers ingaan op al deze vragen. Voor wie dat niet genoeg is: na afloop is er de mogelijkheid om individuele vragen met de adjuncten van de eerste klas te bespreken.

Groep 9 krant

Alle groep 8 leerlingen die de Open Dag bezoeken krijgen een groep 9 krant, die speciaal voor deze gelegenheid is samengesteld. Samen met de indrukken die de leerlingen op de Open Dag opdoen en de folder die al eerder aan de leerlingen is uitgereikt krijgen de leerlingen zo een compleet beeld van het Rythovius College.

Informatieavond ouders groep 8

Op de avond van 5 februari 2018 is er een uitgebreide voorlichting voor ouders over onze school, met  aansluitend de mogelijkheid om vragen te stellen.


Schoolgids

 download pdf

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1 , 5521 CK Eersel

Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.