U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Expositie Ons 'Ruwe' Goud
Bericht geplaatst op: 5-2-2018

Onder de titel Ons 'Ruwe' Goud is vanaf 3 februari tot en met 3 april 2018 in het Kempenmuseum te Eersel beeldend werk te zien van onderbouw-leerlingen van het Rythovius College te Eersel.

In de onderbouw van het Rythovius College volgen alle leerlingen meerdere kunstvakken. Binnen deze kunstvakken ligt de nadruk op het ontwikkelen van een nieuwsgierige, kritische en open houding ten opzichte van de wereld om ons heen (een van de zogenaamde 21th Century Skills). Deze houding draagt bij aan de vorming van leerlingen tot volwassenen die in staat zijn de maatschappij waarin ze leven te begrijpen, daarin te leven en daaraan mede vorm te geven.

De lessen van de beeldende vakken hebben natuurlijk ook het doel om vaardigheden te ontwikkelen die gericht zijn op het verbeelden, het vormgeven: waarnemen, het verwerven van vaardigheden als tekenen, schilderen en plastisch vormen, daarbij gebruikmakend van uiteenlopende materialen en technieken.

Dit alles in een setting waarin: samen leren, samen werken en samen creëren centraal staan.   

Het werk dat in de tentoonstelling is te zien is een kleine greep uit het werk dat dit schooljaar tot nu toe in de lessen in de onderbouw is gemaakt. 

Leerlingen uit de onderbouw zijn ons ruwe goud. En het is een kans voor het Rythovius College om juist haar leerlingen in de onderbouw uit te dagen, te prikkelen, te ondersteunen en te stimuleren zodanig dat er een goede basis voor de ontwikkeling in de rest van hun schoolloopbaan en verdere leven wordt gelegd.
Terug