U bent hier:   Home
  |  Inloggen

Article Details

Theater AIC over autisme en puberteit
Bericht geplaatst op: 7-3-2018

“AUTISME & PUBERTEIT”

Theatergroep BINT maakt toegankelijk theater over essentieel maatschappelijk thema’s.

Op vrijdag 6 april 2018 tijdens de “Week van Autisme” spelen zij in de aula van het Rythovius College te Eersel het stuk “Autisme & Puberteit”. Hormonen die in het rond vliegen, relaties die ontstaan en een lijf wat verandert. Voor veel pubers en hun ouders is dit al lastig genoeg. Voor pubers met ASS is het vaak nóg lastiger. Hoe ga je hier als ouder, zorgprofessional of docent mee om?


Via korte scènes schetsen zij een herkenbaar en confronterend beeld hoe het er bij gezinnen met een puber met autisme thuis aan toe kan gaan. De situaties zullen herkenbaar zijn, vermakelijk én zullen het gesprek op gang brengen. Na de scène’s is er ruimte voor het publiek om te reageren. Het publiek onderzoekt met elkaar wat er wel en niet werkt, wisselt ervaringen uit en komt met suggesties voor de acteurs om de situatie eens anders aan te pakken. Autisme & Puberteit zorgt voor een afwisselende, herkenbare avond, waar het publiek kan meedenken, meepraten en meelachen.


Bint is in 2009 opgericht door twee betrokken theatermaaksters, Hetty Willems en Bartelijn Ouweltjes, die hun kennis en ervaring in de zorg en op communicatiegebied meenemen naar de theaterwereld.

Locatie:

Rythovius College

Bospooort 1

5521 CK Eersel

Openingstijd: Ontvangst 19:30 uur met koffie en thee

Aanvang: aanvang theater 20:00 uur.

Eindtijd: afsluiting theater 21:30 uur.

Uiterste inschrijfdatum: opgeven en betalen kan via de website www.nva-nb.nl tot 5 april 2018

Kosten: 10 euro per persoon voor niet NVA-leden en 5 euro per persoon voor NVA-leden niet leden die op deze avond een lidmaatschap afsluiten (5 euro per maand) krijgen direct 5 euro retour.


Terug