>>


Gebouw

Vernieuwd Rythovius College 2007 - Nu

September 2007…de plannen voor een aanbouw aan de voorhal en het opknappen van de Talenvleugel op de tweede verdieping waren al vergevorderd. Tevens werd een vernieuwingsproces ingezet met een nieuw schoollogo. Niet de basiskleuren, maar bewust de nevenkleuren werden gekozen, zoals fuchsia roze, citroengeel, appelgroen, bordeaux rood om zo symbolisch een vervolg op de basis, oftewel een nieuw tijdperk aan te geven. 

Het was een hele klus om een eenheid te smeden van de mix aan kleuren, denk aan het vroegere logo in fel rood en donkerblauw, de aanbouw van de sportzalen in donker groen en de voorhal een combinatie van grijs, metaal en steen en ook nog de zeegroene tinten bij de biologie, natuur- en scheikundelokalen. 

De lokalen in de zuidgang werden met appelgroen op de achterwanden voorzien van een frisse uitstraling. Het zeegroen bij de inmiddels zogeheten sciencelokalen werd gecombineerd met koningsblauw op de muren in de gang.

De eerste reacties waren bijzonder positief, waarna besloten werd de koers door te zetten in de rest van het gebouw zoals de mavo-afdeling, de trappenhuizen, de kelder en de noordgang, de kleedruimten bij de gymzalen. Met ingang van augustus 2014 is het muzieklokaal geheel vernieuwd en uitgebreid en is er de beschikking over twee oefenruimtes.

Onder het motto ‘Accent op jouw talent’ zijn in het hele gebouw doorlopend werken van leerlingen te bewonderen.

Het Rythovius….is nu een kleurrijke inspirerende school, met oog voor ieders talent!

Nu - 2018

Het Rythovius College onderscheidt zich door een doelmatige bedrijfsvoering die gericht is op het bijdragen aan optimale voorwaarden voor het onderwijsleerproces.

Een mooie, frisse school met lokalen die zijn toegerust voor de moderne tijd: in de periode 2014-2018 realiseert de school de (digitale) voorzieningen die passen bij eigentijds onderwijs en zijn de ondersteunende processen zo ingericht dat de bedrijfsvoering maximaal bijdraagt aan goed verlopende onderwijsleerprocessen.

Ook investeert de school met name in een gezond binnenklimaat o.a. op het gebied van lucht, geluid en esthetiek. 

Frisse scholen dragen bij aan betere onderwijsprestaties!

Duurzaamheid

Je ziet ze steeds meer: zonnepanelen. ‘Zonlicht omzetten in zonnestroom’; aantrekkelijk vanuit het oogpunt van duurzaamheid, milieuvriendelijk en onder de juiste omstandigheden ook financieel gezien interessant.  Dus waarom niet op een school? Voor het Rythovius College in Eersel in elk geval redenen genoeg om zich te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van zonne-energie. Expertise werd gevonden in een samenwerking met het Huis van de Brabantse Kempen en van Geffen Electrotechniek uit Eersel. 

Met toekenning van SDE subsidie (Stimulering Duurzame Energie) kon het plan nog voor de zomervakantie uitgevoerd worden. In juli 2016 zijn er 475 zonnepanelen op het dak gelegd, een totaaloppervlak van 800m2. De zonnepanelen hebben een productiecapaciteit van 125.000 Wattpiek (Wp), dat levert jaarlijks circa 120.000 kWh op. Voor de beeldvorming, een capaciteit die voldoende is voor circa 35 gezinnen. Voor de school betekent dit dat ongeveer 1/3 deel van het jaarlijks verbruik wordt teruggewonnen.

Het Rythovius College streeft naar een duurzame, milieuvriendelijke en zonnige toekomst!Schoolgids

 download pdf

Contact

Bezoekadres:
Bospoort 1 , 5521 CK Eersel

Postadres:
Postbus 215, 5520 AE Eersel

Telefoon:
(0497) 51 30 43

E-mail:
info@rythovius.nl
Het Rythovius College ressorteert onder het bevoegd gezag van de raad van bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.