Spring naar content

Boeken inleveren – 2 juli 2024

Inleveren

Hoe verloopt de inlevering van je schoolboeken in 2024?

Het inleveren van je schoolboeken is op dinsdag 2 juli en verloopt iets anders dan voorgaande jaren.

  • De huurboeken van Iddink lever je in een gesloten tas in de rolcontainer in op school. Je meldt je thuis online aan, volgt de instructies van Iddink op en voegt het inleverformulier bij de boeken in de tas.
  • Daarna lever je de boeken van het Rythovius College Boekenfonds in (los).
  • Als laatste levert iedere leerling de lockersleutel in.
  • Uitzondering: niet elke leerling heeft huurboeken van Iddink of het RC Boekenfonds. Kijk hieronder bij de downloads voor meer info per klas.

Om alles soepel te laten verlopen is het belangrijk dat je op de afgesproken dag, op de voorgeschreven tijd op school komt. Dit hoeft niet persoonlijk, iemand anders mag je boeken en sleutel ook inleveren. De boeken worden in de voorhal ingenomen, ingang via het plein. Volg de instructies van de begeleiders.

Wat heb je nodig?

  1. Inleverformulier van Iddink (www.iddink.nl/downloads ). Je ontvangt van Iddink info over het inleveren en bestellen van je boeken rond 25 juni op het mailadres waarop de boeken zijn besteld. Print het inleverformulier uit en verpak de boeken samen met het formulier in een gesloten tas. Volg hierbij de instructies van Iddink op.
  2. Inleverformulier van je Rythovius boeken. Zie hier de formulieren per schooljaar. Examenkandidaten ontvangen het persoonlijke inleverformulier in de envelop met de examenuitslag op 12 juni en in de mailbox. Een reserve exemplaar is (voor iedereen) af te halen in de mediatheek.
  3. De lockersleutel wordt door iedereen ingeleverd. Zorg dat de locker leeg is, want ze worden schoongemaakt in de vakantie.
  4. Pinpas voor evt. boete (voor boeken zie boeteregeling hier bij de downloads, ontbrekende lockersleutel is €12)

Controleer je pakket thuis, want achteraf inleveren van gemiste boeken levert altijd problemen en vaak een boete op.

Wanneer moet je je boeken en lockersleutel inleveren?

Op dinsdag 2 juli is de inname van alle boeken. Kijk hier bij documenten bij het inleverschema op welke tijd jou klas de boeken en lockersleutel kan inleveren. Kom ook echt op die tijd. Indien je verhinderd bent, kun je iemand anders vragen jouw boeken in te leveren. Eventueel kun je de boeken op eigen kosten opsturen naar Iddink, (bewaar dan je verzendbewijs!). Doe dit dan wel vóór de inleverdag om een boete te voorkomen!

Hoe kom je aan je nieuwe schoolboeken?

In de zomervakantie worden je schoolboeken voor het nieuwe schooljaar op je huisadres bezorgd. Wij hebben dit helemaal uitbesteed aan de firma Iddink. Voorwaarde is wel dat je ze op tijd bestelt, vóór woensdag 10 juli. De bestelcode voor 2024-2025 staat in de mail die je van Iddink ontvangt rond 25 juni.