Spring naar content

’t Rythovius: goed onderwijs, super sfeer, klein en veilig!

Dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen onze leerlingen. Vraag het ze maar! Bij ons raak je snel gewend en heb je snel nieuwe vrienden. Onze leerlingen vinden het fijn dat de school niet al te groot is. Voor de sfeer op school geven leerlingen in de brugklas hoge punten. Je kent snel veel leerlingen, docenten en medewerkers van de school. Dat geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat je elke dag met plezier naar ’t Rythovius gaat.

Wat leuk dat je dit leest!

Wat een fijne school. Op ’t Rythovius kun je jezelf ontwikkelen in een veilige, kleinschalige omgeving. Een brede algemene vorming, veel nieuwe dingen leren en lekker nieuwsgierig aan de slag. Goed onderwijs gecombineerd met mooie projecten en activiteiten; midden in de regio. Een school waar je je snel thuis voelt.

Op deze pagina laten we je graag zien wie we zijn!

Robert Tops, rector.

“Mijn vrienden gingen bijna allemaal naar het Rythovius. Ik heb heel hard gewerkt om naar de mavo te mogen en het gaat heel erg goed. Ik heb positieve feedback ontvangen waarmee ik nu verder kan. Ik vind het fijn om lekker te bewegen en te sporten: dat kan bij ons op school!”

Xep, 1e jaars

 

Projecten: Globaland

Op ’t Rythovius krijg je lessen in de klas, maar er zijn ook veel projecten, projectdagen en projectweken. Daar leer je samenwerken met anderen en zie je veel van de wereld om je heen. Een voorbeeld hiervan is het project Globaland, een project voor de brugklas. Hierin werk je een week met een werkgroep aan ‘jouw eigen land’. Je leert wat nodig is om een land te besturen, leert vanalles over aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer. Goed onderwijs, leuke dingen leren en lol.

Iedereen in beeld en aan zet.

We vinden het belangrijk dat je gezien wordt. Samen met je docent kijk je hoe je leert en wat er goed gaat. Vanaf dit schooljaar werken we aan een nieuwe manier om jouw leerprestaties in beeld te brengen. Cijfers vertellen niet altijd het hele verhaal, vandaar dat je bij ons niet alleen een cijferrapport, maar ook een feedbackrapport krijgt. Hierin geeft iedere docent aan hoe het de afgelopen periode met jou is gegaan. Zelf geef je ook aan wat je goed vindt gaan en waar je nog beter in wilt worden. Op een positieve manier ontvang je van iedere docent tips en adviezen om tot mooie prestaties te komen.

Je mag fouten maken en hiervan leren. Wij vinden het belangrijk dat je zelf aan de slag gaat met de ontvangen feedback. We weten zeker dat je hierdoor met meer zelfkennis en zelfvertrouwen door je schoolloopbaan gaat!

Talentstromen: extra tijd voor wat jij leuk vindt.

Nieuwe dingen ontdekken.

Nieuwe dingen ontdekken is soms een beetje spannend, maar wel erg leuk en leerzaam. Een brede algemene vorming is op het Rythovius College belangrijk. Daarmee bedoelen we dat in de eerste jaren we veel verschillende dingen leren. Zo krijg je bij ons op school vijf kunstvakken (tekenen, handvaardigheid, drama, dans en muziek) in de brugklas, zijn er veel projecten waarin je leert samenwerken met anderen, kun je deelnemen aan een talentstroom en ontdek je de regio en de wereld om je heen.

“Het gaat heel erg goed op school en ik haal goede resultaten. Ook vind ik het fijn dat ik al zoveel vrienden heb gemaakt in mijn klas. In de pauze is het dan ook altijd gezellig want we zitten met een grote groep vrienden bij elkaar.”

Finn, 1e jaars

 

 

 

Een knallende introductie!

Kies je voor het Rythovius College, dan kom je op 19 juni 2024 naar school om kennis te maken met je nieuwe klasgenoten en jouw mentor.

Na de zomervakantie is het maandag 19 augustus zover: boeken ophalen en elkaar leren kennen. Het introductieprogramma start op dinsdag met jouw klas en de mentor. Het is een leuke manier om kennis te maken met je nieuwe school: een speurtocht door de school, iPad/laptop lessen, mediatheekbezoek, sport en spel, wennen aan de bel die elke vijftig minuten gaat, voorbereiding op je eerste lesdag en tot slot een toffe theatervoorstelling.

“Waarom ik voor het Rythovius heb gekozen?

Ik vond het zo fijn dat het een kleinere school is dan de andere uit de omgeving. De andere scholen zijn dan toch wat groter en drukker. Ook het kiezen van een talentstroom wist ik al snel. De talentstroom Kunst past helemaal bij mij! Ik zit zelf op musical les en wil later dan ook zeker iets met zingen, dansen en acteren gaan doen. Binnen Kunst kan ik hier nog veel meer over leren en ervaring in opdoen.”

Sophie, 1e jaars

Goede ondersteuning bij het leren en jezelf ontwikkelen

De mentor is het eerste aanspreek­punt, voor jou en je ouders. De mentor helpt je bij alle zaken die er kunnen spelen. Samen kijk je naar wat goed gaat, hoe het met je gaat en waar je nog ondersteuning bij nodig hebt. De mentor is de vaste contactpersoon van jouw klas en jouw mentor zie je meerdere keren per week. Zo kun je makkelijk terecht bij jouw mentor als je een vraag hebt.

De Rythovius Planagenda: wat een fijn ding! Omdat je op de middelbare school meer huiswerk en toetsen moet maken, hebben we een Rythovius planagenda voor je ontworpen. Een handig hulpmiddel dat je gaat helpen met plannen en organiseren.

Een extra zetje in de rug
Als je even een extra zetje in de rug nodig hebt, dan kun je op school terecht bij ons ondersteuningsteam. Daar kun je bijvoorbeeld aan de slag op het gebied van dyslexie, persoonlijke ontwikkeling, hoogbegaafdheid, ondersteuning bij wiskunde of andere vragen die je hebt. Om de aansluiting met jouw basisschool goed te laten verlopen, nemen we vóór het begin van het schooljaar al contact op met de leerkracht van groep 8 en bespreken we na de eerste weken hoe het met je gaat op de middelbare.

Meer over onze ondersteuning lees je door hier te klikken.

Heb je een vraag?

Laat het ons dan weten