Spring naar content
Bolletjes

Wij zijn ‘t Rythovius

't Rythovius: goed onderwijs,
super sfeer, klein en veilig!

Dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen onze leerlingen. Vraag het ze maar! Bij ons raak je snel gewend en heb je snel nieuwe vrienden. Onze leerlingen vinden het fijn dat de school niet al te groot is. Voor de sfeer op school geven leerlingen in de brugklas hoge punten. Je kent snel veel leerlingen, docenten en medewerkers van de school. Dat geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat je elke dag met plezier naar ’t Rythovius gaat.

 

Onze school

Het Rythovius College (Eersel, 1957) is een school voor mavo (vmbo-tl), havo, atheneum en gymnasium. Jezelf ontwikkelen samen met anderen in een veilige en open sfeer staat centraal. We kennen elkaar en je wordt gezien. We ontwikkelen nieuwsgierigheid, laten leerlingen groeien en daarmee werken we aan ontwikkeling binnen en buiten de school.

Zonder poespas doorgeven wat van waarde is. Jezelf samen met anderen ontwikkelen in kennis, normen, waarden en kritisch denken. Weten wat er (in het) lokaal leeft, nieuwsgierig in de regio en open naar de wereld en de toekomst.

Wij bieden goede ondersteuning bij deze ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat er ook rekening gehouden wordt met de competenties van onze leerlingen en de relatie die ze hebben met elkaar. Dit gebeurt in een veilige leer- en werkomgeving, waarin persoonlijke aandacht en belangstelling is voor elke leerling. Daarvoor differentiëren we op basis van de kennis of het vaardighedenniveau, maar ontwikkelen ook samen.

In de verschillende onderwijsvormen (mavo tot en met gymnasium) vormen we groepen van leerlingen met een leerniveau dat op elkaar lijkt. Van veraf gezien een homogene groep, waarbinnen sprake is van differentiatie en goed zicht op de eigenheid van de leerling.

Vanuit een positieve kijk op wat leerlingen kunnen, hebben we hoge verwachtingen van ze. Leerlingen komen tot leren en ontwikkelen als ze voldoende uitdaging hebben. Soms biedt de reguliere lesstof voor een bepaald vak voor die leerling niet voldoende uitdaging. Dan bieden we verrijking aan of differentiëren we in de les.

Onze maatschappelijke opdracht

Op school ontwikkelen we een brede algemene kijk op wat er lokaal speelt, in de regio en in de wereld. Je vormt nieuwsgierig en gedegen je toekomst. Je verbreedt je kennis. Je komt in aanraking met dingen die je nog niet kende. Je doet ervaring op, samen met anderen. Ervaringen voor jouw toekomst.

Leren en jezelf ontwikkelen doe je jezelf, met ander en de omgeving. Op school stimuleren we die verbinding. Het Rythovius College vormt die veilige, sociale gemeenschap waarin je jezelf leert kennen, waarin je je samen en breed kunt ontwikkelen.

We ontwikkelen nieuwsgierigheid van waarde, daarom:

 • hebben leerlingen een brede vakinhoudelijke kennis en vaardigheid;
 • zijn ze nieuwsgierig naar de ander en de wereld om zich heen;
 • kunnen ze zich ontwikkelen, samen met anderen;
 • hebben ze nieuwe dingen en hun talenten leren kennen;
 • nemen ze verantwoordelijkheid;
 • mogen ze gericht uitproberen, uitzoeken, ontwikkelen en onderzoeken;
 • zijn ze creatief en vindingrijk.

Schoolorganisatie

Het Rythovius College is onderdeel van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs. De rector is eindverantwoordelijk voor de school. De schoolleiding bestaat daarnaast uit twee conrectoren, de conrector onderwijs en de conrector bedrijfsvoering, en twee afdelingsleiders. Zij hebben diverse taken binnen de school:

 • De conrector onderwijs is verantwoordelijk voor het onderwijs op school, de examenprogramma’s en de onderwijskundige ontwikkeling en vakinhoudelijke ontwikkeling op school.
 • De conrector bedrijfsvoering is verantwoordelijk voor het facilitaire team, het begrotings- en financiële proces.
 • De afdelingsleider onderbouw is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in de brugklas, mavo 2, havo 2 en 3 en vwo 2 en 3.
 • De afdelingsleider bovenbouw is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in  mavo 3 en 4, havo 4 en 5 en vwo 4 tot en met 6.

In onze rubriek ‘Ons Team’ lees je meer over wie, welke rol heeft. Deze rubriek vind je in het menu of door hier te klikken.

Vacature

Lijkt het je ook leuk om bij ons te werken? Kijk in ons actuele vacatureaanbod.

Ga naar het vacatureaanbod

Een eerste indruk

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact op via 0497 513 043