Spring naar content

’t Rythovius: goed onderwijs, super sfeer, klein en veilig!

Dat zeggen wij niet zelf, dat zeggen onze leerlingen. Vraag het ze maar! Bij ons raak je snel gewend en heb je snel nieuwe vrienden. Onze leerlingen vinden het fijn dat de school niet al te groot is. Voor de sfeer op school geven leerlingen in de brugklas hoge punten. Je kent snel veel leerlingen, docenten en medewerkers van de school. Dat geeft een goed gevoel en zorgt ervoor dat je elke dag met plezier naar ’t Rythovius gaat.

Aanmelden

Een school kiezen na de basisschool… misschien best moeilijk en spannend. Onze school organiseert verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders om te ontdekken of het Rythovius iets voor hen is.

De procedure rondom de aanmeldingen voor schooljaar 2024-2025 is aangepast. Daarover is de folder “Aanmelden op een school in de regio Eindhoven Kempenland” verstrekt.

Graag informeren wij jullie over de aanmelding op het Rythovius College.

Op het Rythovius College wordt NIET geloot
Groep 8-leerlingen met een schooladvies dat aansluit bij onze onderwijsniveaus zijn van harte welkom.

Reguliere aanmelding
De centrale aanmeldweek is van 25 t/m 31 maart en verloopt digitaal via LDOS. Graag bieden wij de mogelijkheid om fysiek in te schrijven; hiervoor hoeft géén afspraak gemaakt te worden. Ouders/verzorgers moeten dan wel hun LDOS inloggegevens paraat hebben zodat we samen het aanmeldformulier kunnen doorlopen. Fysiek aanmelden kan in de aula van onze school op de volgende dagen:

  • Maandag 25 maart van 15.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag 26 maart van 15.00 tot 19.00 uur

Aanmelding met extra ondersteuningsbehoefte
Er is voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte (aangegeven in het OKR) de mogelijkheid om een afspraak te maken om de extra ondersteuning uitgebreid te bespreken. Vanaf half februari kunnen ouders telefonisch contact opnemen met de receptie van het Rythovius College (tel. 0497-513043). Er wordt dan een tijdstip ingepland op 25 of 26 maart tussen 15.00 en 17.00 uur.

Aangemeld en dan?
Na de aanmelding in LDOS ontvangen jullie een email ter bevestiging. Daarna gebeurt het volgende:

April 2024
Warme overdracht: onze toelatingscommissie neemt contact op met de basisschool om de aanmelding te bespreken.

Woensdag 8 mei 2024
Toelatingsbericht wordt gemaild naar ouders/verzorgers. Er kan daarna een voorkeur worden opgegeven bij wie je graag in klas komt.

Juni 2024
Klassenindeling wordt bekendgemaakt.

Woensdag 19 juni 2024
Kennismakingsmiddag met klasgenoten en mentor. Om 19.00 uur is er een informatiebijeenkomst voor ouders/verzorgers.

Maandag 19 augustus 2024
Start introductieweek brugklas.

Als er nog vragen zijn, horen we dat graag. Er kan contact worden opgenomen met Bart Schoenmakers, conrector onderwijs (tel. 0497-513043).

Aanmelding hogere leerjaren / overstappen van VO naar VO

Wil je kind de overstap maken vanaf een hoger leerjaar naar onze school? De aanmeldperiode van 20 – 24 mei 2024 is gesloten.

Aanmelding gedurende het schooljaar in geval van verhuizing:

Graag contact opnemen met:

Deze aanmelding is voor leerlingen die het advies hebben gekregen om aan te melden op een andere school in verband met:

  • Overstap naar een ander onderwijsniveau;
  • Profiel- of sectorkeuze;
  • Ondersteuningsbehoefte;
  • Wens van leerling of ouders

De afdelingsleider neemt na ontvangst van het formulier de aanmelding in behandeling. Binnen 6 weken na de aanmelding (uiterlijk 4 juli 2024) sturen wij per e-mail een bericht of jouw zoon of dochter geplaatst kan worden op onze school. We gaan hierbij uit van het aantal beschikbare plaatsen en of de leerling past binnen ons onderwijsaanbod en ondersteuningsprofiel.

Als er nog vragen zijn over het aanmelden voor hogeren leerjaren, stuur dan een mail naar aanmelden@rythovius.nl.

Verhuizing

Verhuis je naar Eersel of omstreken en wil je je kind om deze reden bij ons aanmelden? Stuur dan een mail naar aanmelden@rythovius.nl. We zorgen dat er door de juiste persoon binnen onze school contact opgenomen wordt met jou. Ook wordt er contact opgenomen met de huidige school.

Aanmelding voor huidig schooljaar

Voor alle andere klassen hebben wij een wachtlijst. Beschikbaarheid is altijd onder voorbehoud en afhankelijk van profielkeuze. Neem gerust contact met ons op via mail: aanmelden@rythovius.nl

Lees ook onze groep 7/8 krant