Spring naar content
Bolletjes

Kennismaking

Een school kiezen na de basisschool… misschien best moeilijk en spannend. Onze school organiseert verschillende activiteiten voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders om te ontdekken of het Rythovius iets voor hen is.

Talentendag 

Tijdens de Talentendag op vrijdag 13 oktober 2023 kregen leerlingen van groep 8 alvast een kijkje in de keuken door het volgen van interactieve kennismakingslessen.

Pre-colleges

In november startten de pre-colleges, waarin groep 8’ers met belangstelling voor de talentstromen door het volgen van voor hen georganiseerde lessen een voorproefje krijgen wat hun te wachten staat.

Informatieavond groep 8

Op 21 november 2023 vond een informatieavond plaats in de aula van het Rythovius College voor ouders/verzorgers van groep 8-leerlingen.

Open Dag

Op zondag 28 januari 2024 van 10.00 tot 14.00 uur zijn leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders van harte welkom op de Open Dag van het Rythovius College in Eersel, school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. Er is veel te zien en te beleven op de Open Dag. Er zijn demonstraties van vakken, leerlingen kunnen zelf meedoen en tijdens informatierondes worden de verschillende niveaus, de aanmeldingsprocedure, de begeleiding op onze school en het gebruik van iPads toegelicht. Aan de hand van een uitgestippelde route maken de bezoekers kennis met het gebouw en vooral met de sfeer die het Rythovius College kenmerkt.

Parkeren is ook mogelijk op het parkeerterrein aan de Molenweg (voormalige Provincialeweg), één minuut lopen van school.

Groep 7 en 8 krant

Begin januari werd in de regio onze schoolkrant voor groep 7 en 8 verspreid via de basisscholen. Deze krant bevat uitleg over: de schooltypen mavo, havo, atheneum en gymnasium, de talentstromen Science, Kunst, Sport en het versterkt Engels programma. Verder bericht de krant over andere zaken die een brugklasser moet weten zoals de introductiedagen, de planagenda en de begeleiding op school.

 

“Mijn vrienden gingen bijna allemaal naar het Rythovius. Ik heb heel hard gewerkt om naar de mavo te mogen en het gaat heel erg goed. Ik heb positieve feedback ontvangen waarmee ik nu verder kan. Ik vind het fijn om lekker te bewegen en te sporten: dat kan bij ons op school!”

Xep, 1e jaars

Een knallende introductie!

Kies je voor het Rythovius College, dan kom je op 19 juni 2024 naar school om kennis te maken met je nieuwe klasgenoten en jouw mentor.

Na de zomervakantie is het maandag 19 augustus zover: boeken ophalen en elkaar leren kennen. Het introductieprogramma start op dinsdag met jouw klas en de mentor. Het is een leuke manier om kennis te maken met je nieuwe school: een speurtocht door de school, iPad/laptop lessen, mediatheekbezoek, sport en spel, wennen aan de bel die elke vijftig minuten gaat, voorbereiding op je eerste lesdag en tot slot een toffe theatervoorstelling.

“Waarom ik voor het Rythovius heb gekozen?

Ik vond het zo fijn dat het een kleinere school is dan de andere uit de omgeving. De andere scholen zijn dan toch wat groter en drukker. Ook het kiezen van een talentstroom wist ik al snel. De talentstroom Kunst past helemaal bij mij! Ik zit zelf op musical les en wil later dan ook zeker iets met zingen, dansen en acteren gaan doen. Binnen Kunst kan ik hier nog veel meer over leren en ervaring in opdoen.”

Sophie, 1e jaars

Heb je een vraag?

Laat het ons dan weten