Spring naar content
Bolletjes

Schoolboeken

Scholen stellen verplichte lesboeken gratis beschikbaar. Een deel van de lesboeken moet je zelf bestellen bij de firma Iddink. De overige lesboeken leveren wij via het eigen boekenfonds van het Rythovius College. Dit zijn voornamelijk boeken die meerdere jaren gebruikt worden.
De boeken van Iddink worden op het huisadres bezorgd; de boeken van het schoolboekenfonds worden door de leerlingen de eerste schooldag op school afgehaald.
In het menu links staan de bestelprocedure voor schoolboeken en de inleverprocedure.

Bestellen

Voor het eerst boeken bestellen
Als je een nieuwe leerling bent (brugklasser of tussentijdse instromer) maak je op het leerlingendeel van www.iddink.nl eerst een persoonlijk account aan. Daarvoor klik je op ‘bestellen’ en vervolgens onder de login-button op ‘Ik heb nog geen persoonlijk account (of ben een nieuwe klant)’. Je kunt zelf een inlognaam en wachtwoord kiezen. Nadat je een persoonlijk account hebt aangemaakt, moet je de schoolcode invullen. Deze code is persoonlijk toegestuurd. Nadat je de code hebt ingevuld en op ‘OK’ geklikt hebt, kom je op de bestelpagina’s.

Als je al eerder boeken hebt besteld
Ga naar het leerlingen-deel van www.iddink.nl en klik op ‘bestellen’. Log nu in met de inlognaam en wachtwoord. De schoolcode is persoonlijk toegestuurd. Nadat je deze code hebt ingevuld en op ‘OK’ geklikt hebt, kom je op de bestelpagina’s.

Bestellen
Nadat je de juiste schoolcode hebt ingevoerd, kom je op een pagina waar alleen boeken op staan die op onze school worden gebruikt. Vervolgens moet je de juiste klas en eventueel een profiel met keuzevakken kiezen. Zet op de juiste plaats een kruisje.

Alle boeken die op het scherm ‘gratis schoolboeken’ verschijnen, zijn nodig om de lessen te kunnen volgen. Op het scherm ‘niet gratis leermiddelen’ kun je de boeken die je wilt bestellen afvinken (X= niet aanschaffen, H= huren, K= kopen en A= aanbevolen). Als het een huurboek betreft, kun je dus kiezen uit drie mogelijkheden. Bij een koopboek zijn er slechts twee mogelijkheden.

Heb je dit voor alle boeken gedaan, dan volgen er nog enkele pagina’s met aanbiedingen. Uiteindelijk wordt gevraagd naar je klantnummer of kun je je adresgegevens invullen als je nog geen klantnummer hebt. Iddink stuurt altijd een ontvangstbevestiging. Als je voor het eerst bestelt, krijg je na verwerking van de bestelling een klantnummer.

Klantnummer

Bij je eerste bestelling krijg je een klantnummer. Bij gebruik van dit nummer is het niet meer nodig je adresgegevens in te vullen op het eind van het bestelproces. Je hebt het klantnummer ook nodig voor eventuele correspondentie of latere bestellingen.

Bestelling controleren

Bij ontvangst van je pakket moet je altijd goed controleren of alle boeken aanwezig zijn. Ook de kwaliteit van het boek moet je controleren. Als je opmerkingen hebt, neem dan binnen 14 dagen na ontvangst hierover contact op met Iddink via ‘klantenservice’ op www.Iddink.nl. Controleer dit meteen, want aanpassingen binnen deze termijn zijn nog gratis, daarna kan er een vergoeding gevraagd worden.

Bestellen boeken extra vak

Op de pagina ‘Webshop’ van de bestelpagina van Iddink kun je een ander boek uit de boekenlijst bestellen. Dit is van belang voor de leerlingen die een extra vak willen volgen.

Pakketwisseling gedurende het schooljaar

Als je binnen een schooljaar wisselt van afdeling moet je via ‘klantenservice’ aan Iddink laten weten welke boeken je terug wilt sturen. Je krijgt dan een retourformulier toegestuurd. Dat kun je samen met de boeken terugsturen naar Iddink (bewaar je inleverbewijs). De boeken die je nieuw nodig hebt, kun je op de gewone manier bestellen zoals hierboven is beschreven. De boeken van het boekenfonds Rythovius College moeten bij de boekencoördinatoren worden ingeleverd. De kosten die aan een pakketwisseling zijn verbonden, zijn voor rekening van de leerling/ouders.

Schoolcode
De schoolcode staat op het formulier dat je van Iddink in juni krijgt (ongeveer 14 dagen voordat de boeken moeten worden ingeleverd). De code staat ook in de nieuwe schoolgids van het Rythovius College in het hoofdstuk over Financiële zaken.

Heb je nog vragen?
Via ‘informatie’ op www.iddink.nl vind je onder ‘meest gestelde vragen’ veel antwoorden op vragen.
Mocht je toch nog vragen hebben, dan helpen de boekencoördinatoren je graag. Via boekenfonds@rythovius.nl is het boekenfonds altijd bereikbaar. De medewerkers zijn aanwezig op dinsdag en donderdag van 9.00 -13.00 uur.
Meer informatie over de lesboeken vind je ook in de schoolgids.