Spring naar content

Gebouw

Onze leerlingen en medewerkers ervaren het schoolgebouw als een prettige en veilige plek. Een mooie school met lokalen die zijn toegerust voor de moderne tijd: de school heeft (digitale) voorzieningen die passen bij eigentijds onderwijs en de ondersteunende processen zijn zo ingericht dat de bedrijfsvoering maximaal bijdraagt aan goed verlopende lessen.

Duurzaamheid

Je ziet ze steeds meer: zonnepanelen. ‘Zonlicht omzetten in zonnestroom’; aantrekkelijk vanuit het oogpunt van duurzaamheid, milieuvriendelijk en onder de juiste omstandigheden ook financieel gezien interessant. Dus waarom niet op een school? Voor het Rythovius College in Eersel in elk geval redenen genoeg om zich te verdiepen in de mogelijkheden op het gebied van zonne-energie. Expertise werd gevonden in een samenwerking met het Huis van de Brabantse Kempen en van Geffen Electrotechniek uit Eersel.

Met toekenning van SDE subsidie (Stimulering Duurzame Energie) kon het plan nog voor de zomervakantie uitgevoerd worden. In juli 2016 zijn er 475 zonnepanelen op het dak gelegd, een totaaloppervlak van 800m2. De zonnepanelen hebben een productiecapaciteit van 125.000 Wattpiek (Wp), dat levert jaarlijks circa 120.000 kWh op. Voor de beeldvorming, een capaciteit die voldoende is voor circa 35 gezinnen. Voor de school betekent dit dat ongeveer 1/3 deel van het jaarlijks verbruik wordt teruggewonnen.

Het Rythovius College streeft naar een duurzame, milieuvriendelijke toekomst.